Ετικέτες

, ,


Μέλι…είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Πολλές οι θεραπευτικές του δράσεις αλλά και πολλές οι χρήσεις του. Το συναντάμε στα φαγητά, στα γλυκά αλλά και στην ομορφιά. Σήμερα ψάξαμε και βρήκαμε συνταγές ομορφιάς με βάση το μέλι.

Χείλια για φίλημα

Τι θα λέγατε για ένα ενυδατικό Lip balm? Εύκολο και σίγουρα γευστικό.

Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας βαζελίνη με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα γυάλινο μπολ. Τοποθετείστε το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Μόλις κρυώσει καλά, δοκιμάστε το στα χείλια σας.

Μελώστε τα χέρια σας

Έχουμε και λέμε :

1 κούπα βαζελίνη
4 κουταλιές του γλυκού μέλι
6 κουταλιές του γλυκού υγρής γλυκερίνης

Βάζετε τα υλικά μαζί και τα λιώνετε σε μπεν μαρί…όχι δεν είναι γλυκό για να φάμε αλλά για να ομορφύνουμε τα χέρια μας. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά βάλτε τα σε ένα βάζο και θα έχετε μια κρέμα χεριών με αγνά υλικά.

Λαμπερό πρόσωπο

Υλικά που οι περισσότερες  έχουμε σπίτι..1 κουταλιά του γλυκού μέλι + 2 κουταλιές τριμμένο αμύγδαλα + μισή κουταλιά χυμό λεμονιού…έτοιμες?
Bάλτε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.  Αλείψτε την κρέμα στο πρόσωπο αλλά αποφύγετε μάτια και στόμα. Με την κρέμα θα έχετε καθαρισμό και ενυδάτωση συγχρόνως. Αν δεν είστε σίγουρες για αλλεργίες δοκιμάστε καλύτερα αρχικά πριν την βάλετε συνολικά στο πρόσωπο.

Πηγή: http://www.craftbits.com

Advertisements